In Vat Wijn draait alles rond wijnaroma’s. Welke aroma’s kunnen we onderscheiden in wijn? En hoe komen ze erin terecht?
Om dit te achterhalen, proeven we samen een 8-tal wijnen. Daarbij geef ik enkele tips en tools mee om aroma’s te leren herkennen en te benoemen. Vervolgens leg ik aan de hand van een bespreking van het vinificatieproces uit hoe die wijnen aan hun aroma’s komen. Het ultieme doel is dat je leert ontdekken welke wijnaroma’s je lekker vindt, en bijgevolg welke wijnstijl(en) je verkiest. Je neemt ook een hoop aan wijntermen mee naar huis, die het makkelijker maken om wijn te gaan kopen of uit te kiezen op restaurant.
Charlotte On Wine werkt zoveel mogelijk met low-intervention wines, of natuurwijnen; dit zijn wijnen die zo puur mogelijk worden gemaakt, van gezonde druiven, door zo weinig mogelijk (of geen) interventies of manipulaties in het wijnmaakproces. Pur jus met andere woorden!
Vat Wijn gaat steeds door in een gezellige setting en het aantal deelnemers wordt beperkt zodat er een fijne interactie kan ontstaan. Ik bak ook telkens 2 zuurdesembroodjes als paletverschoner.
In 'Vat Wijn met kaas' gaan we nog een stapje verder en ontdekken we samen geslaagde combinaties met kaas.
Plaats: Bar Blom, Holsbeeksesteenweg 135, Kessel-Lo
Kostprijs:
- Vat Wijn: €50 pp;
- Vat Wijn met kaas: €66 pp.
Inschijven kan via
Graag Charlotte On Wine boeken bij je thuis of op een locatie die je zelf bepaalt? Dat kan! Stuur me een mailtje voor meer informatie.
We gebruiken cookies om websiteverkeer te analyseren en de ervaring op je website te optimaliseren. Als je het gebruik van cookies accepteert, worden je gegevens gecombineerd met de gegevens van alle andere gebruikers.